Tuesday, September 30, 2008

Day before the Day.. *wtf*


Bosan keseorangan dirumah sewa, menunggu si dia untuk beraya bersama..
tp apa kan daya, kemunculannya tidak tiba jua..
Ketupat sedang menunggu ku.
untuk dimasak menunggu ketibaan hari esok

Muiz *nama spupu ak la* sedang dalam proses nk bls dendam
atas kekalahan main mercun tahun lepas..
tahun ni, nk letup ak lagi..

family datang malam nnti, keseorangan lagi ak disini..
adik sudah belaja jauh..
tnggu tahun depan untuk pow ko lagi..
*hope tahun depan ko dpt raya kt msia la kn*

ak xtaw aper nk merepek lagi..
ni smua sbb kebosanan yg melanda diri..
balik la Melaka cpat kawan2 ku..
jom main mercun..
kite bom taman ni dengan bunyi memekak..
cni xder anjing macam tahun lepas..
yg nk menyalak je stiap masa n kene sound..

jgn lupa kepada my hommies..
bawak kuih raya lor...
kepada zul, jgn ko lupakn ubai..
dia kesepian tanpa dikau..
ak yg jadi mangsa..

oklah, selamat hari raya kawan2 ku smua and smua yg baca blog ni...
Happy Eid..
peace upon u.

Thursday, September 25, 2008

Kisah 2 minggu lepas..

~fizi, me and gacoo~

kebosanan dengan juadah berbuka yang dbeli dari pasar ramadhan jer, so kitaorg decide nk pg makan kat luar la.. So tmpt yang telah di target ialah ' Chicken Rice Shop'... tp disbbkn penuh kerna org ramai dh booking awal, dan berita ini mengecewakn hadi, kitaorg pun decided nk pg berbuka di 'Burger king..sian hadi..

~kecik gler la burger dia.. sib baik air bleh refill, kenyang air jer la~

Selepas kenyang melantak burger, jangan lupa solat plak.. after solat, kitaorg pg ke game arcade untuk meredakn perut yg penuh dengan ber exercise skit2.. so kitaorg pun memilih untuk berentap untuk lawan game daytona dan niat ak nk bls dendam kt sob2 jer.. dia mmg suke langgar kete org tu..

~before game start~

masa game tu ader gk la dia main keji.. langgar kete org.. tp ak sib baik lepas jauh... org lain jadi mangsa 'kong' dia...jauh gk ak tinggalkn dorg, smpi putus asa dorg.. hehe..


After the game n bergelak ketawa, kitaorg pun berjalan2 window shopping kt dataran pahlawan..sajer nk tgk kot2 ader ker baju yg berkenan nk beli ker...


lepas penat berjalan, kitaorg pun decide nk blah la.. keje byk lagi tu kat umah.. report n mcm2 lagi bnda.. gmbr ni menerangkn segalanya aper yg kitaorg buat mlm tu..

~big boss senyum comel.. bajet cute~

~asal muncung cmtu sob2~

~senyum2~

~hadi dengan muke yang kekecawaan xdpt chicken rice~

Tuesday, September 23, 2008

Sketsa petang dan malam selasa..

Aku tulis ni just nk hilangkn rasa mengantuk dan boring yang melanda diri ini... tp kisah ni betul2 berlaku la petang td yang membuat ak gelak gak la.. sajer nk berkongsi cerita disini...
Kes ni berlaku pada pkul 5.00 ptg on d way nk pg kelas Entrepreneurship yang melibatkn 3 org watak utama, Pak Guard, Ak dan dak Zul..Cmni cite nya..


Satu ketika ak dan zul melalui pagar UTeM..

Pak Guard : Dik ader kelas lagi ke ptg ni?

Me : Haah, kelas kul 5 smpi kul 7...

Pak Guard : Ai, ptg2 pun ade kelas.. ape la dorg ni, org nk buka pun ader kelas ke.

Me : Tu la pasal.. tp aper kan daya kene pegi kelas gk.. ader presentation..

Pak Guard : Ape kate ko buat bnda ni.. Ko pg kat lecturer ko, ko tangkap kepala dia.. Then ko
lempang dia..bagi beberapa das, kasi dia paham

*ak dengan zul tergelak kat situ*

Pak Guard : Amacam, berani buat x?

Zul : Xbleh..

Pak Guard : Naper? ko takut ke dengan lecturer ko?

Zul : Bukan.. nnti lempang dia kang, dia potong markah exam..

*then pak guard plak tergelak kaw2 punya. xpernah tgk guard sporting cmni..*

then kitaorg pun pg kelas smbil tergelak2..


MALAM la pulak...

ni time nk pg makan beramai2.. kejadian ni berlaku sbb kesilapan teknikal..

time tu pg kerubung *nama tmpat dirahsiakn* nk mkn nasi ayam la kononnya..

dh smpi kt kedai tu, waiter xlayan2 jugak kitaorg.. so ader la mmbr ni yg bengang kn pn berkata..
'wei jom blah la, panas plak ak kn.. kite pg tmpt lain'

setibanya dia kereta ak dan ak try startkn kereta.. xsmpi seminit enjin dihidupkn,tbe senyap jer.. 'sudah,x kn abis minyak kot kereta ni.. jgn buat hal time2 cmni' bentak ak dalam hati..

then kedengaran suara hingaq dari kawan2 ku yg marah ku mlm tu.. dh la xmkn lagi, kete xder minyak.. berpeluh ak dh ni.. terpaksa la tahan.. hoho..

sib baik atas belas ihsan dari pemilik bjc yg sanggup menumpangkn ak pegi beli minyak, akhirnya kete ak dapat berfungsi seperti biasa... dan kitaorg bergerak ke kedai mkn yg lain dan megisi perut yg tgh mngaum..

*kepada kwn2 ku, ak minta maaf la klu korg lapar mlm tu.. jgn marah ak ek ;p .. Minta maaf, Selamat Hari Raya , maaf zahir batin*

Lalalala...

Ak pn bosan jer kan now ni.. tp utk tidak menghampakn org yg telah mengtag ak.. ak pun buat la bnda ni..smbil tu nk ilangkn tensen2 sbb byk sgt keje...

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?


family includes my gf and my frens.. xoxo

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri?


topup minyak moto gaco kira tak?

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu?


owh..kat hotel kn syg..

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan?

selama-lamanya..

5. Adakah anda di lamun cinta?


yeah of coz..

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam?

Restoran tepi Maybank.. aper ntah nama dia

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?


Buku Entrepreneurship

8. Apakah nama penuh kamu?

Mohd Hanif B Md Yusuf

9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah?

Ehm..ak rapat dengan mak tp ak macam ayah..cner ek..

10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?


xterfikir la skrang... nnti la aku gtaw

11. Christina atau Britney?

aduhai kawan.. aper kes ni.. xper la, ak jawab gk la.. britney lorr..

12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri?

Jgn la jadi pemalas.. walaupun kitaorg duk umah bujang, tp baju still basuh sndri la..xkn nk suh kawan basuhkn..kn..

13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi?

Semua tempat menarik.. tp ak lagi suke pergi tmpt yg tenang, contohnya pg zoo.. hehe.

14. Pelukan atau ciuman?

ehm korg pk jgn nk serong.. ni soalan sndrian berhad.. sndri mau igt laa... tp klu ak, ak pilih ciuman kot..

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.

1. Rumate ak yg sama dari tahun 2..
2. Suke pakai kain pelekat..
3. Selalu bagi ak pinjam notes..
4. Ehm.. dia slalu byk keje doh, then nnti beruban.. hehe
5. Selalu injured..

16. 5 perkara yang amat saya gilai

1. skating
2. comics
3. intenet
4. blog
5. kete


17. 5 perkataan yang sering di ucapkan


1. Shial..*baru jer sebut sbb nk buat ni pjg sgt*
2. Astaghfirullah *insaf blk sbb sebut perkataan yg 1st td*
3. xbleh *nada ikut iklan tpon umobile taw*
4. bangkak *ni just perkataan sinonim jer*
5. syg/dear *ni utk org teristimewa jer la*

18.8 buah buku yang paling terbaru dibaca.

1. Theory of Ground Vehicle
2. Buku Notes Chassis and Suspension
3.
4.
5.
6.
7.
8.

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali.

1. Lady Gaga - Just dance
2. Linkin Park - In the End
3. N'sync - I drive my self crazy.
4. Raihan - aper ntah nama lagu dia, smpi skrang ak cari.. tentang hari kiamat telah tiba la..
5. Frank Sinatra - I did it my way
6. M.Nasir - Satu Hari di Hari Raya
7. Yellow Card - My only one
8. Lagu Cheering skolah ak bleh x.. ader berbelas gk la..

19. 6 perkara yang saya pelajari tahun lalu

1. Mengenali aper tu erti realiti kehidupan yang penuh dengan tipu daya dan kata2 manis..

2. Mendapat pngalaman dari pekerjaan yg org tgk pun mcm nk kutuk jer kn tp xtaw yg dorg ni amat2 penting gk iaitu MEKANIK..jgn main2, klu dorg xder, saper nk repair... ptt nyer kn, mekanik kene dpt gaji tnggi la..penat,luka,habuk yg bleh kene kanser, kene maki smua dorg dapat..amacam stuju x?

3. Rasa dulu time praktikal, macam lambat jer nk abis..tp now ni blaja cepat jer dh abis.. nmpk sgt ak xske pergi ke alam pekerjaan..

4. Tiap2 ari kene dtg sharp on time.. nk tulis dalam kedtgn kn *koman gler tmpt ak*.. disiplin la kiranya..blk pn, buat OT anta kete or truskn repair kete.. kira rajin la ak ni..nk cari duit..

5. Belajar dari kesilapan.. mana tak nyer, xsmua ak repair kete tu smua ok jer..ader gk yg tercabut brek dll.. hehe

6. Banyak lagi bnda didunia ni yg kita tidak ketahui, i mean ILMU yg x pernah abis.. igt blaja AUTO dh pndi kete ker? no no.. xcukup.. masuk bawah kete la tgk cmner repair kete..ok~

20. Mari mengetag 8 orang lain
.

1. Wan Nur Shazwani aka my awek yg tersyg
2. Zaidy *ko jgn xjwb doh*
3. Bebudak lain dh jwb so xper la, xletak nama korg pn xper kn... peace
4.
5.
6.
7.
8.

Monday, September 15, 2008

Me versus Her

What it's like to date a Taurus man:

The Taurus man is very sensible, he is not the man to sweep you off your feet. He is practical and down to earth.He wants a high quality woman. He will survey cautiously before he makes his approach. He is very patient when it comes to a relationship. He will survey the situation and make sure the woman has something to offer him, before he offers himself. Taurus man is a romantic man, he will put his woman on a pedestal,protect her and cherish her. Once he has chosen his woman,he will be very generous, loyal and faithful. He is not a boring man, but he is not for the woman who craves adventure and excitement. Taurus man is for the woman who craves stability and comfort, he is an incredible provider and is a very fine choice as a partner for the right woman. He is in it for the long haul so commitment is no problem for this man.


What it's like to date a Scorpio woman:

Scorpio woman is very emotional, very demanding and very demonstrative. She is full of flair and intrigue,a fascinating woman that the strong A-type personality male will adore, for she presents the right amount of rewards. The Scorpio woman is ultimate seductive, flirtatious woman. She won't give a man her heart very easily because she is weary of trusting another person. The man will have to go through a series of 'mental testes' in order for the relationship to get solid and close (mmg mental dah ak kene). She may not show it, but she wants a close committed relationship. In order for this, this man has to be trusted, has to be affectionate and never try to control her. She is very possessive but the Scorpio woman is so full of mystery,sensuality and passion that most men do not mind being possessed by her.

I can say that 97% from both of the horoscope are true and it match our personality tho'.. ;p
But it just research to know about a person personality, jangan percaya sgt..

Sunday, September 14, 2008

Madah Kemaafan..


Maafkan diriku sayang
Menolak cintamu untuk kali ini
Walaupun ku tahu
Bersungguh benar rasa hatimu

Maafkan diriku
Melukai dirimu
Sungguh ku tak mahu
Tapi ku tiada pilihan lagi

Maafkan diriku sayang
Ku tahu lembut benar hatimu
Sakit hatiku melukakan hatimu
Berdosa aku berbuat begitu

Bukan ku tak sudi kasih
Untuk bersamamu bercinta lagi
Kerna antara kita
Tidak sehaluan lagi

Kerna Ku Lelaki
Ku mempunyai harga diri
Ku punyai pegangan diri
Ku bukan lalang
Yang bergoyang di tiup angin

Styling..

*gambar lukisan yang telah siap dari bebudak umah*

This is one of our subject that includes in our this hellaluyah sem..Takde la susah sgt pn subject ni, just keluarkan idea, and lukis kereta idaman.. tp pastikan la, perspektif lukisan betul dan ader teknik la.. jgn macam lukisan budak2 kan..hehe..


~ni antara ilham ak.kereta futuristik skit la kan.. walaupun tak menarik macam gacoo nyer.. tp bley la..macam bebudak skit kn..ader komen ker? sila la ek..~



Walaupun aku lahir dari jurusan sains stream, tapi ak try gak la melukis dengan menggunakan bakat yang ader.. dan penuh ketekunan ak melukis dan sebarang ancaman luar telah ku tentang sampai ke akar umbi dan tidak berputus asa la kiranya.. Contohnya kritikan dari pak syammil yang dia kate xmau beli kete ak kalau kete ni kuar.. siot btul.. nak ak hantar sob kong ko ker?hang wat pallaaa.. hehe.. paper pun ni subject yang sangat2 best la dan ader potensi nak dapat a big A.. So, blaja kencang2 to be a designer.. ok!!

Saturday, September 13, 2008

The Day after Yesterday..


The next day after returning from KLIA, my parents and I gather at my granma house to break fast together.. my very first break fast with my family ... There aint many people but there are a lot of food that my auntie n my grandma prepared for us.. But before the azan berkemundang, I have show something that touch my heart to my mom,it is coming from far away and its for me!..

Here it is.. Salam Perantauan from my beloved girlfriend.. So, my mom kinda happy looking at this pic, i dont noe why.. ;p A bit kecoh skit la among the family especially my grandma.. hehe. so funny to see how they act..

Ok2.. enaff2.. Selepas itu azan berkumandang plak kn.. Time we call it in Malaysia 'Berbuka'..
Memang sedap la kn.. xbleh nk cakap aper la.. dah lama xmkn makanan ni..Antaranya ialah :



Ni di panggil kuih bom.. tak silap ak la.. sebab dari kecik aku mmg suke kuih ni.. inti nya kelapa parut manis dan ader yang inti kacang hijau tu.. mana2 pn, kuih ni memang sedap la kan, try la..






This the most delicious meal i ever had.. My Pak Long hand made roti canai with special 'kuah' dari resipi turun temurun.. Memang sedap gler la.. So klu korg2 yang baca blog ni, nak try makan, aku boleh pergi bawak korg pergi kedai dia..Not far from my grandma house..Menteri pn ader order dari sini taw kalau ader event..





Korg yang duk Melaka, xtaw aper nama kuih ni, mmg nk kene ketuk.. Ni nama nya Buah Melaka. Diperbuat daripada tepung pulut dan mempunyai inti yang di isi dengan gula Melaka yang manis. Sangat enak dimkn ketika panas. Rugi tak try..




Tu la antara juadah yang kitaorg makan mlm tu.. Air plak, ader 4 jenis plak kn.. tp xder gmbr sbb sibuk nak makan n my mom dh tnya dh apsal amik gmbr ni, nk buat aper.. adoi. So air yang disediakan pada hari tu air kelapa kupas sendiri, air soya, air mata kucing and air tebu.. memang kenyang gler la.. Ok la, takat tu jela ak dapat cite.. Kang korg terliur, susah plak ak kn.. Korg mintak macam2 plak kn.. SO, Selamat Berpuasa Guys..

Wednesday, September 10, 2008

A very long journey...


Last nite it was a memorable nite for the whole family of mine.. You can say the saddest day for my parents.. My 2nd brother, Saufi aka Zephyranthes@Joe Doel Madden will be going to Lansudt,Bayern Munchen, Germany.. whoaa that so far far away. He were the first person in our family blood line that going overseas. Me, ehm.. just going over the sea (SABAH).. lol.

We,(my uncle,auntie,granma,cousin,my brother and I) go the KLIA from Malacca at 6.20 pm and arrived at the same time when my parents arrived at KLIA which is at 8.20 pm. Helping my brother out to carry out his begs while thinking how lucky he is had the chance to travel abroad while I,me stuck in Malaysia yg Terchinta... After all he beg dah punggah la kn, then we gather with the other Malaysians student and part yang I paling suke.. tolak troli..yeah.. bleh main macam skate siot.. hehe..

Then all the procedure were done *mcm buat experiment plak*, check in,check passport,check hand luggage smua la.. Then we all pg mkn kt KFC kt situ la kn. Last dinner for my family..Lepas ni kene tnggu setahun plak kn.. As the oldest brother, I gave him so many advice and reminder for him to survive in Germany.. and i asked him to asked sha if he have trouble with his study or sumting else...


Whoa, first time for me seeing euro currencies.. Its material same as our RM 5.. but the value between our currencies and their have so much different.. can u imagine our RM4.91 equal to € 1.. wallauwei.. And also, i just knew that there exist a traveller cheque..*pic not included*



Guys, check our pic below... I dont have any words to write because of some reason.. u noe what.












And fly away my brother to the unknown world and yet to be discover..I cant upload pics the final moment before he dissappered coz my mom still didnt sent it to me..*pics will upload as soon as i can*

Now he tried to make him self comfortable with the environment.. He said it 24/7 cold in Germany.. No wonder la kan..Dah nama pun europe.. So pesanan dari Malaysia.. Blaja btul2, Njoy life, Jgn cari awek.. OK!!

~gambar terbaru dari german.. hey bro, still have the sad face eh.. cheer up boy~

Tuesday, September 9, 2008

Try iT.. come on laa..


Last 2 days, my friends and i decided to break fast (berbuka puasa laa) at The Johnny's...
This is my first time i ate here.. so we walk in without hesitation because we didn't have a lot of money, but for once in a life time sake we 'march in proudly' without thinking twice..

We sat on the table of six although we only consist of 4.. we order something extraordinary, a SET of steam boat for two people to eat; but for me, only Nasi Ayam BBQ and Sarsi just enough.. *duit xdak.. sob sob*..
You can see the list of the menu that offer by hit this link, Menu . You can see how crazy we are to place an order bcoz of the menu. Although i dont to say this thing bcoz it will become controversial isues *GULP*, the waiter are very talkative and cute like Shah Rukh Khan face la.. so girls out there who read out this article,what you waiting for.. Hit there.. They sure entertain u A LOT!! *Fact : Im not GAY*

OK2.. enough already with the cutie2 things. Now about the food. I just can say that the food were very delicious, according to my taste la.. but some of the rices shouldnt be the choice to pick..maybe bcoz of the Thai culture yg suke pedas sgt2 la.. aiyo..

There just me comment bout the food..what about you? LOL.. you should try it.. then search and go to the Johnny's near you.. *mcm iklan plak, korg ptt bayar ak la* --> to the manager of Johnny's

Monday, September 8, 2008

Tonite rawks...


Weekends... aaahh the day i have waiting for.. enjoy!!.. never been better after get rid off the problems that make you feel your head like having a large rock on it.. n i my plan for tonite was going to funfair!! ...

There was a new funfair opened at the heart of Malacca, Bandar Hilir.. located in front of the CUBE *you noe where it is ait*, you can see its ferris wheel from far2 away... seeing it make you feel like its welcome you to come to go for a ride on it...jeez.

Euro Fun Fair, its name defined their are coming from far- far away.. but the fun fair are so big and have so many kinds of games.. but only 2 games that inject the adrenalin into me..

1. Its call 'The Vortex'
2. I really not sure its name, but i will call it 'Top Spin'... wallaaa

*From left : The Vortex and Euro Wheel*

Although it looks interesting, but just to get in there, you will have to pay 5 bucks man.. D*mmit.
And bcoz of that, we have to postponed tonite activities bcoz we didnt have enough money tho' *sengkek laa*... LOL.. ok just leave it there and there still nites to catch... we will going in some day... WITH a lots of money... YEAH rock on!! (^-^)_V_

Saturday, September 6, 2008

NooB


Dis is my first time writing a blog and dis time im seriously going to update my blog as much as i can..
After failed to save my relationship, i understand that i cant get everything i wish to be mine..everything belongs to somebody..and its already being decided by the God.. we just go with the flow and try to get the best as we can.. I'm sure, the God give us all the good thing in this world if we try so hard to get it..For someone who just sit down and waiting for miracle to happen to them, always will be the same as they are now.. So, people who read my very first article, GET LIFE.. don't be dimwit.. Enjoy your life like there were no tomorrow.. Peace