Thursday, November 25, 2010

New ectasy..

New catchy song.. Body bounce by Kardinal Offishall feat Akon.. let bounce!!

Sunday, November 21, 2010

Sempena hari lahirmu..

There are 23 thing that I wanting from you so loooooonng. I called it Do & Don't 'Living' list.. Why I called it 'Living', 'cause this list will continue until the end of our life, the list will be strike after it were done/accomplish... See below for the whole 23 item...

1. Love me.. only me...
2. Your love is mine.. can't be share
3. Your loyalty to me, for me..
4. Sincere about all thing between you & me
5. No lying, no hiding something from me..
6. Wear proper attire. NO sexy, NO jarang-jarang. You exist, only for me..
7. *Sensative* Bila nak pakai tudung?
8. Jaga tingkah laku & pergaulan..
9. Huh.. jaga setiap ayat-ayat you tu.. makin bahaya now ni ek..
10. Mana janji you nak siapkan cerita dalam blog you tu..
11. Plus cerita yang i minta sekali tu.. Yang I dah bagi jalan cerita tu.. ;p
12. Straight foward dengan I, I tak suke belit-belit..
13. Don't pampered me so much.. Cause, I takut nanti sakitkan hati you kalau I tak dapat nak buat
14. Please don't cheat on me/behind me.. maybe I memang tak tahu, tapi Allah akan membalas..
15. What goes around comes around / Karma.. remember that
16. I akan ikut apa sahaja you nak i ubah.. because I LOVE YOU
17. Aper lagi rahsia you yang I tak tahu? Boleh bagitaw I?
18. You are much prettier without all that makeup.. I like natural
19. Become good doctor, don't mess up your life..
20. Stop doing stupid thing.. etc, you know what I mean
21. Be strong, tinggal 2 years until graduate...
22. Enjoy living your life right now, as times goes by, you will miss it a lot!!
23. Lastly, I want you to know, I'm here for you..

....to be continue on your 24 birthday...


Wish you a good day on your 23rd birthday..

'Semoga Allah panjangkan umur insan yang bernama Wan Nur Shazwani, murahkan rezeki, permudahkan perjalanan hidup dia, tunjukkan jalan ketika mengalami kesusahan, sentiasa tabah menghadapi dugaan dalam hidup ini. Dan jodohkan kami dan kekal hingga akhir hayat. Amin'


'It must have been a rainy day
when you were born,
but it wasn’t really rain,
the sky was crying because
it lost his most beautiful angel…
happy birthday my love'

Saturday, November 20, 2010

To my history..



1st of all, Happy birthday to you.. Happy sweet 23..
2nd tq for all the thing that you have done for me.. really appreciate it..
Present : I & piqa beli.. dia pilih & bayar..

Teringat video-video lama yang I buat untuk you dulu.. Terkenang zaman dulu kala...
Budak-budak lagi kan.. Terharu pun ade, sedih, sangat-sangat sayang kat dia...

Nak tengok apa yang aku maksudkan, tekan bawah..

1. 21st birhtday..

2. 22nd birthday.. (takder aper pun, just gambar budak-budak kecil)


Semoga panjang umur dan murah rezeki... Moga hidup bahagia dan ceria selalu...
I will missing you.. Love you always... bye..

Tuesday, November 16, 2010

For ya...

I tujukan lagu ini untuk insan yang hubungan macam kapal nak karam.. enjoy.. best lagu ni, memang aku dah jadi kipas-susah-mati bruno mars camni..


Saturday, October 23, 2010

Friday, June 18, 2010

Pening..

Kepala ak pening, tolong2..
Semlm xcukup tido sebab kene buat keje kt opis smpi kul 3.. blk umah dpt tido kul 4.. bgn kul 7, masuk opis kul 9.. mmg penat gler cmni.. mati ak tiap2 ari cmni..

arini plan nk tdo awal, tp ader org ajak g bowling, ak pn set la.. lyn... xkisah pnya, member, yg pasti njoy.. haha.. besok kene jadi drebar utk team ICC sapura industry ke proton.. pertandingan ICC kat cna.. boss nk dorg menang,so mmg mengelabah la dorg siapkan assignment.. ak pn jadi la teman utk teman dorg..

and last, yg pelik.. ak dpt sms, dari saper ntah xknl.. sms berbunyi mcm ni, 'kalau berminat nk jadi model di bukit tnggi, klang, sila sms ya dan saya akan beritahu detail'...

ak tergelak jer, ak ni seswai ker jadi model? ak ckp kt bebudak pejabat, semua gelakkan ak..mentang2 ak ni rendah..model rendah pn boleh aper. kn2.. paling kuat model kasut.. hehe.. ak rasa tu maybe kawan ak yg kenekan ak ni..sajer jer kn..xper2..

so sabtu ak agak full dgn keje, n keje... ahad akan ku pergi ke melaka untuk pergi ke kenduri kawin Azri, kawanku di universiti.. dah nk kawin dah ek ko. tahniah bro.. akan ak singgah di melaka ahad ni nnti..So ak rasa xkn dpt berehat weekend ni,mcm mana ni.. ak dah penat.. tolong2.. asal ak rasa mcm xde hari utk ak brehat ni.. ptt kah ak .. *jeng2*


bersambung....

Wednesday, June 9, 2010

Di kala keboringan..

Sejak dua menjak ni, jiwa ada sedikit kacau la.. samada hal peribadi or pejabat, dua2 ader masalah.. ak pn mcm nk botak fikirkan masalah.. dengan keje yang berlambak lagi, ni semua sebab ak tangguh2 keje la ni kot.. haha, padan muka.. so kalau ak nk tenangkan jiwa, ak selalu dengar lagu ni, macam dia ader kene mngene ngn diri aku + model dia hot giler... check it out!!


And tgk jugak model kat time line seminit, dia joget pergh (1.19 sec), giler mantop... haha, kalau aper ak cakap salah, sila betulkan.. tapi bukan kerna ak mengatal, tapi dah video cmtu..bukan 18sx lg la.. ok lagi..


Friday, June 4, 2010

Memang best kenekan org ni..

Saje nk cerita skit, aper best nyer kenekan org ni.. rasa mcm nk tegelak terberak smua la.. tp bukan kenakn yg teruk2.. takat yg ringan2 dah la, asalkan pecah perut..

Semlm, ada la pengumuman dari front desk..tp kami xdgr sbb bising sgt kt kilang ni.. mcm ni yg kami dgr, 'Kepada smua warga AASSB, pada waktu tghari akan diadakan ____ kebakaran, ___ harap smua memberikan kerjasama'... cmtu la ayat yg telah dipendekkan.. yg dalam line kosong tu, itulah perkataan yg xdapat kami tangkap...

So pada waktu tghari, sharp 1 o'clock.. kami terdgr la loceng kebakaran berbunyi.. mmg macam fire drill la.. so kitaorg pn yg baru nk tdo ni, kluar la nk pg tmpt untuk berkumpul sebab tadi dengar macam dia nk buat latihan kebakaran.. kami pun keluar la dgn ikut line,macam beratur la plak.. ader dua pintu, satu pintu ke kantin, dan selepas kantin ader pintu lagi satu utk keluar pagar utama.. yg beratur tu kat pintu pertama, then kami pun menuju kepintu kedua, tp heran kenapa budak2 lain ni pg ke kantin, xpg pagar utama.. kami pikir, masalah disiplin btul la.. taw la waktu mkn, tp ader latihan kebakaran, ikut la.. aish.. masalah2..

Then kluar jer, kami tgk ader kereta bomba.. dgn ini bertambah yakin la ader latihan kebakaran.. hampir beberapa tapak nk melangkah pintu utama, dtg seorg executive memberitahu yg sebenarnya pihak bomba dtg sbb nk test loceng kebakaran ok ke tak.. tu sahaja.. Rupanya pengumuman tadi adalah macam ni 'Kepada smua warga AASSB, pada waktu tghari akan diadakan ujian loceng kebakaran,bukan fire drill, rehat seperti biasa dan harap smua memberikan kerjasama' .. (cmtu kot ak assume pengumuman dia) & patutla semua org beratur jer nk melalui pintu pertama, sbb mmg waktu rehat, nk makan la!!

Kami aper lagi, macam2 perkataan yg censor tkluar.. Tak puas ati, ak sebagai anchor memberikan cadangan kepada seorg member ku ni.. ' Aper kata ko toki2 (walkie talkie) mamat tu, cakap ader latihan kebakaran, dah kene beratur kat luar ni, dah kira org dah brapa, cpat wei kang ko terbakar' ... cmtu la serba sedikit plan dia..

Mmbr ak ni pn roger la mamat ni sbb dia kat belakang kilang tgh buat keje.. Dia pn membalas 'Ok2, ak datang sekarang' ... Kami pun tergelak jer dalam blk, dan menunggu jer result dari Wakenabeb kami... lebih kurang 10 minit kemudian dia dtg dan berkata..

Mamat : 'Siot ar korg, mana ader kene beratur. Korg tipu ak. Penat ak berlari dari belakang ke depan.'

Kami: 'Kami pn kedepan td, dah terpacak dah kat depan. Kitaorg pn toki2 la ko, nk selamatkan member. Alih2 dia kata nk test loceng jer. Kami masuk la dalam bilik blk. Nak tido'

Mamat: 'Ak siap berlari lagi. Ak siap suruh org yg tgh pasang motor kat mesin testing tu berhenti and halau dia suh pg depan beratur lg. Berlari bersama dengan dorg kedepan. Tgk2 xder. Mmg la korg'

Ak ngn member ak dah xtahan nk gelak dah. tp control supaya xpecah di perut..kononnya la..
Ak pun teringat yg dia ni ader buat adjustment mesin testing kat belakang kilang dengan expert dari company berpusat di Korea.. So ak igt, mesti ader mamat Korea yg kene halau ngn mamat ni suh pg depan.. Dah la xbleh paham english, ak xtaw cmner mamat ni bleh communicate dgn org korea untuk halau dia.. Dalam kepala ak dah terpk dia buat cni "Anya-hasayoo, syuh2.. (sambil tgn tunjuk cara nk halau ayam) " .. Lagi la ak xtahan nk gelak, tp tahan dlu.. biar dia pegi dlu dari blk ni, baru ak bgtaw mmbr ak jap lg..

Kami : ' Abis bro, ko lari dgn org korea ker?'
Mamat: ' X, org melayu jer. setup machine jer..xpanggil org Korea'
Kami: 'Sib baik xder org korea, klu x, berpeluh dia lari' .. time ni mmbr ak sorg dah gelak..
Kami: 'Kami bukan aper, nk selamatkan mmbr, kami roger la.. Kami care sbb ko mmbr.. Kang terbakar kng, saper susah..'
Mamat: 'Yela2, ko ni mmg la...' dan aper ntah lagi dia ckp sambil kluar blk..

Selepas jer dia kuar, kami aper lagi, ketawa la puas2 sbb dari tadi tahan gelak.. mmg pecah perut.. then ak bgtaw la kat mmbr ak apa yg ak pk, cmner dia nk halau org korea td tu.. lagi la gelak macam nk tergolek la.. dah 5 minit gelak, stop kejap.. tp ak asyik tringat2 blk, ak bleh gelak blk smbil diikuti mmbr ak sorg ni.. mmg xtahan beb..sib baik xkrem pipi..

Ak minta maaf la kepada yg terlibat, bukan aper.. ak bukan budak jahat,mmbr pnya pasal.. nk selamatkan mmbr.. bukan niat jahat, tp kami sayangkan ko.. jgn marah ek.. Peace ;)

Tuesday, June 1, 2010

Leman Dawi.. Cendol baik punya..

.... seketika dia pejabat.. belum blk lagi.. dah kul 8.oo mlm.


Penat nyer.. nk tunggu waktu balik yang seswai sebab sekarang nk blk pn jem lg ni.. biasa la lalu mrr2..jem sgt2 la..dari 30 min jer jarak perjalanan dari tmpt keje ke umah (bangi-->ampang) boleh jadi smpi sejam setengah perjalanan..mmg sejam ak terperap jer dlm kete jem kalau blk kul 5.30 la.. so di kala menunggu mlm, ak sajer jela nk merepek tentang perjalananku ke Melaka pada minggu lepas, dlu 4 tahun ak berada di Melaka untuk belajar di UTeM..so kira ak merindui tempat yg ak merempit, drift, main gasing, mancing dll (boleh refer blog sbelum ni)


Nak dijadikan cite,pada suatu ari, kami (Kak Wan, Sairul & Me) ke Melaka dengan penuh semangat untuk pergi menghadiri training di salah sebuah manufacturer kereta disana (nama dirahsiakan).. gerak kul 7.30pg kot dari opis, then smpi kt cna kul 8.45pg. Ramai lg vendor yg dtg untuk menghadiri training tersebut.


Start jer training, dah kene jawab exam.. haram xpaham aper exam dia.. then dia kate nk uji dlu kefahaman sebelum training ni.. then akan ader blk ujian lepas training ni.. nk tgk peningkatan kononnya..


Dah jawab exam, start la introduction dari trainer yg didtgkan dari thailand.. aper lagi, ak dah agak sesuatu yg xbest akan berlaku setelah ak dgr slang english dia yg ader loghat thai.. (seyes xphm)..Sepjg training ak focus gak sambil kepala tgh pikir mana nk pg ni ek lepas abis training ni..


So nk dipendekkan cite, training abis awal sbb presenter ckp laju sangat n xpaham... seyes s*** rasa mcm maki.. then kitaorg pn plan la nk g mana, tp mesti on the way blk bangi la.. pk punya pk, lalu jln lama ke satu tempat yg agak femes gk la..k.wan n sairul dah lama nk ngidam dtg cni, tp selalu dah tutup.. tgk gmbar bawah ni, itula tmpt yg kami tujui...


Nampak x signboard dia tu.. Cendol Leman Dawi, peniaga cendol yg sgt popular dengan layanan yang sgt special dan juga cendol yg boleh mkn sebyk mana yg anda mampu mkn.. mkn puas2 smpi xbleh masuk.. seyes mula2 ak xcaya, n cuak gak nk tambah kot2 kene maki ker kan, tapi dah dia kate free bleh tambah, apalagi, tambah tanpa segan silu la..cendol,gula,ais n santan je la bleh tambah, klu nk jagung, pulut or kacang, bayar lain la... tu x free..

Ada sekali Leman Dawi dtg ke meja kami bertanya kami dari mana. Kami bls, 'Dari Bangi'.. Then bermula la fakta yg pjg dari dia, "Owh Bangi yg dekat ngn UKM tu ek, yg diasaskan pada tahun ... , oleh ...., untuk...., pelajar sekarang berjumlah... dan macam2 lagi la fakta yg ak xigt dah.. mmg sambil mkn tu smbil ternganga la dgn fakta2 yg dirasakan mcm xterduga tkluar dari dia.. dan kemudian dia melayan org lain, dan mcm biasa, ada la fakta yg akan terkluar dari mulut Leman Dawi..

*Terima kasih kpd K.Wan sebab sponsor cendol untuk coretan blog ni..*
*Sairul yg tgh kusyuk menghirup cendol*

Tgk dalam gmbr, Leman Dawi pun ader manifesto dia yg telah dia sediakan untuk para pengunjung gerai beliau... Nak taw aper dia, tgk gmbr bawah ni yg telah di set oleh Mr Sairul dgn Leman Dawi..

Manifesto beliau, 'Cendol Leman Dawi, Gula Tambah Percuma, Santan Tambah Percuma, Cendol Tambah Percuma' ..
Mmg style n cool la Mr Leman Dawi nk bergmbr n memberikan posing terbaik.. mmg rasanya dah selalu dia bergmbr dgn org2 yg dtg cni.. Kalau nk tempahan, tu ader no, call jer.. jgn segan2...kalau boleh tempah la..hehe
Kami mmg puas la mkn kt cni.. kenyang gler ngn cendol n santan dalam perut.. dah xbleh blah dah..jln pn slow.. sib baik ader mmbr2, klu x.. tido ak sbb kenyang sgt.. ok la, nk blk dah.. akan ku rajin2 kn diri utk hupdate selalu.. chiao..

Wednesday, May 26, 2010

Disorder

Ak seorg yg xbleh dipakai nyer.. aduhai.. cner nk brubah ni..
Penyakit utama ak.. xbleh menepati janji..
Cne nk brubat ek..

Monday, May 24, 2010

Cool places?

Ak plan nk jalan2 di singapore nnti.. tp ader tak antara sesiapa yg taw tempat2 yg best utk dilawati di cna... tolong bg cadangan bermas? klu ikutkan ak, ak nk melawat tugu singa tu sehari suntuk... mengadap dia jer.. haha.. mesti singa tu bosan tgk ak klu dia idup la.. caraaa..

So ader sesiapa mempumyai cadangan bernas?

Im back

dah lama ak tidak menulis apa2... xtaw nape.. adakah ak bz? adakah ak ni pemalas? mana2 pun boleh..
dan beberapa kali la ak ak kene marah la dengan sygku sorg tu... dia sorg jer yg menulis karya2... ak plak goyang kaki..
dan selepas ak melonjak umur ke 24 tahun (12 mei lepas), ak rasa kene berubah la..
ak akan try menulis dengan seadanya.. akan ak gagahkan hati ini untuk bekarya..
tapi harap maaf jika tulisan ku hanya merepek sahaja...
dan jika ader comment untuk karya2 ku selepas ini, sila tinggalkan pesanan, jgn2 malu... tolong insan yang bernama manusia yang serba lemah dan tidak sempurna ini..

harap akan ku berkarya lepas ni.. kwn2, beri la ku sokongan yek.. ok la, nk mkn megi dlu.. c ya

Thursday, March 18, 2010

Macam mana ni..

Bermacam2 perkara yg bermain difikiran ni.. Ak listkan la perkara2 itu senang untuk tatapan, ringkas dan padat;

1. Kerja- dokumen yg xpernah nk siap2 sbb ak jer yg kene buat. kerjasama dari pihak lain kureng.. so ak la kene pg mengadap dorg jer tiap2 ari..

2. Duit - ak ni, asyik pk mcm mana nk jadi kaya ni. tiap ari pg nk buat niaga itu ini, salah satu nyer pertandingan cornetto ni. korg tolong la vote untuk kitaorg.. plz

3. Ketenangan - sejak kebelakangan ini, ketenangan ak berkurang.. xdpt berehat.. nk pg jalan dgn kwn2, tp ader hal lain yg ader gak la bersangkut paut dgn keje.. (asyik2 keje)

4. Masa - ak rasa macam ak ni xder masa untuk diri ak sendiri.. mcm pg mancing ker, berkhelah ker.. so ader la activity luar kn..

5. Dan lain2 hal yg kecik2 la.. byk plak nk explain..

Serabut kepala ak ni, memikirkan hal2 ini.. Ak nk buat perniagaan, xder modal.. tp semangat dh ade.. semangat jer, mana cukup nk berjaya (realiti la)..

So, ak dalam keadaan xtenteram.. tgh nk mencari sesuatu yg boleh memberi diri ini kepuasan, semangat dan juga harapan.. setakat ini, ak hanya mampu berdoa untuk meminta pertolongan dariNYA.. moga, dipermudahkan perjalanan hidup ku ini.. AMIN

Thursday, March 11, 2010

seyes ak nk pengsan

aduhai.. naper la arini byk sgt keje..
tula la, lembab sgt buat keje..
kan dah bertimbun keje..
rasanya ak mmg tido kat pejabat jer ni..

tp scary gler ooo tido dlm pejabat tu..
mlm ni mlm jumaat..
biar btul nk tdo..

ah, siapkan keje cpat... ader masa plak nk blog..
come on hanif, come on..
siapkan keje ko yg berlambak tu..

ok, sempat ak meluahkan perasaan
buat keje la now
bye...


p/s : mati ak esok kene marah dgn bos sbb xsiap one page report.. siapkan gak mlm ni...!!!

Tuesday, January 26, 2010

hari yg muram

wah.. ak demam arini.. hati xsenang..
syg dh ader kt austria.. sunyi sepi...
asal demam sampai mlm xbaik2 lagi ni..
rasa mcm nk xbest2 sgt2 nk buat keje..

ak dah la paling takut nk MC ker, nk amik cuti ker..
rasa lain bila kite cuti, org lain tgh keje..
xtaw la aper org lain rasa, tp ak lain.. xsyok..
mlm ni nk mkn lg ubat byk2..
besok bleh baik cpat..

syg, mana u..
u gi jln2 kt mana 2..
jgn lupa amik gambar austria tu ek..
jaga diri elok2 syg..
i rindu u syg.. muax2...
aper nk buat ni ek..

aduh2.. syg u beby, muax2...

Tuesday, January 12, 2010

syg2... aiyoyo

my 1st blog in 2010..

rini sygku suh blk awal.. katanya ader hadiah ader org nk bg.. saper lg nk bg kn klu bukan sygku ini..

blk jer, ak terus sms org yg nk anta gift 2..

tnggu pnya tnggu, taraa.. dia smpi dan memberi ak satu bungkusan yg berbalut kn plastik..

Bila ak bukak jer, sebungkus kotak pink yg mempunyai coklat yg bertulis "Happy 4th Annivesary" .. sgt2 lawa.. Syg, tq b. tq sgt2.. i hargai sgt2 b, x termampu utk i mkn coklat tu.. maybe hanya akan jadi perhiasan dlm peti ais 2.. bleh x b? ader kulat x nnti?

Kadang2 terpikir gk, naper la asyik dia jer bg ak adiah ni, ak plak mcm sengal jer kn. mybe sbb ak mmg jenis yg xpernah dpt adiah n xpernah beri adiah kt org, 2 psl jadi cm2.. maafkn i b, sory sgt2.. i harap i akan dpt ubah b.. harap syg dpt menunggu ek..

Gmbr? owh, nnti la diupdatekn.. sbb masih ader dlm peti ais.. nnti la ak update..orait. daaa

p/s: mood tara baik pnya..