Wednesday, May 13, 2015

Ending is the new beginning

Assalamualaikum,

Memang teramat lama sangat blog ni terbiar. Sampaikan wallpaper belakang pun dah hilang.. Haha..
Dan hampir setahun untuk 'kejadian' pahit aku hampir berlalu. Harap aku dah boleh bergerak kehadapan, dan melupakan segala memori silam. Biarlah Allah sahaja yang membalas, dan dapat memberi kesabaran kepada ku.

Semalam ialah hari ulang tahun aku di lahirkan kedunia ni yang ke 29 kalinya... Alhamdullillah dan bersyukur kepada Allah, aku masih diberikan peluang untuk bernafas, diberikan peluang untuk beribadah dan bertaubat kepadaNya. Moga untuk sekian kalinya, aku ingin berubah kepada yang lebih baik dari semalam.

Untuk kali ini, aku dah senaraikan beberapa azam yang ingin aku capai sebelum umur aku cecah 30tahun. Semoga aku diberikan peluang untuk bernafas untuk terus beribadah.

Senarainya adalah seperti berikut :

  1. Sembahyang awal waktu dan cukup
  2. Mengaji Al-Quran sebaik mungkin
  3. Membahagiakan kedua ibu bapa ku
  4. Menghabiskan Ijazah Sarjana @ Master
  5. Cuba nak dapatkan badan yang sihat (Fit and 6pax)
  6. Achieve RM 100k mark for saving
  7. Kahwin? After all 4 complete maybe or aku hanya mampu berdoa kepadaNya
Tu antara yang aku rasa patut aku capai. Kalau nak senaraikan lagi secara detail, mungkin lebih banyak dan aku jadi lebih serabut. Cukup ini dulu untuk ku capai.

Dan last sekali, harap aku dapat menghidupkan balik blog ini balik..

Moga jumpa lagi.. Assalamualaikum

Saturday, October 25, 2014

Hijrah 2.0.1.4

Assalamualaikum,

Rasa kekok nak menulis setelah sekian lama menyepi.
Terlampau sibuk dengan urusan duniawi yang, dan semenjak 'Hati' kembali tanah air..

Pelbagai peristiwa berlaku sepanjang aku menyepi. Dan banyak yang aku pelajari dari peristiwa itu. Suka dan duka, ku jadikan hikmah untuk aku pelajari kehidupan yang dipinjam sementara dari yang Esa.

Terlalu banyak nak ku katakan dari bulan June 2014 hari itu, tapi ku hanya mampu mengarang didalam kotak fikiran sahaja. Biarkan sahaja aku coretkan di dinding ingatan ku.. Tapi pengalamanku, akan aku sampaikan kepada yang memerlukan.

Aku boleh untuk menyampaikan perasaan di FB, tapi ku memilih untuk mengarang di Blog supaya orang tidak menyampah dengan 'keluhan' aku.. Di Blog ini, siapa nak tahu pasal aku, mereka yang akan cari, bukan aku yg sibuk advertise sana sini untuk menagih simpati.

Aku yang dulu jahil, Allah tunjukkan arah untuk aku kembali ke pangkal jalan, tapi..
dengan dugaan yang menyakitkan.. Lama juga untuk aku kembali ke bumi yang nyata, dan aku anggap semuanya ada hikmah..

Aku sedar dari lamunan 'kegembiraan' yang selama ini ku hanyut dan tidak ingat kepada Allah..

Kini aku dah berubah, dan aku berjanji untuk berubah sempena Awal Muharam ini, iaitu tahun baru bagi umat Islam.. Moga aku berubah menjadi lebih baik dari sebelum ini. Dan moga Allah mengampuni aku, permudahkan urusan ku, murahkan rezeki ku dan keluarga ku, dan tetapkanlah hati ini untuk mengikuti agama-Mu..

Cukuplah untuk entry pertama untuk tahun ini, dan akan ku coretkan lagi selepas ini nasihat-nasihat / usrah yang aku perolehi.

Assalamualaikum

Sunday, April 3, 2011

E.T.

Another cool video, and it is from katty perry... different from her previous song and video clip, ET vc is sure for those on CGI thing.. see for yourself the video...

If I Was You (OMG)

New song from F.E.M .. Catchy & the girls; sexy... Enjoy guys...


Thursday, March 17, 2011

Written in the stars

Tinie Tempah? pernah tak dengar penyanyi ni..

Cuba layan ni, best tak?

Thursday, November 25, 2010

New ectasy..

New catchy song.. Body bounce by Kardinal Offishall feat Akon.. let bounce!!

Sunday, November 21, 2010

Sempena hari lahirmu..

There are 23 thing that I wanting from you so loooooonng. I called it Do & Don't 'Living' list.. Why I called it 'Living', 'cause this list will continue until the end of our life, the list will be strike after it were done/accomplish... See below for the whole 23 item...

1. Love me.. only me...
2. Your love is mine.. can't be share
3. Your loyalty to me, for me..
4. Sincere about all thing between you & me
5. No lying, no hiding something from me..
6. Wear proper attire. NO sexy, NO jarang-jarang. You exist, only for me..
7. *Sensative* Bila nak pakai tudung?
8. Jaga tingkah laku & pergaulan..
9. Huh.. jaga setiap ayat-ayat you tu.. makin bahaya now ni ek..
10. Mana janji you nak siapkan cerita dalam blog you tu..
11. Plus cerita yang i minta sekali tu.. Yang I dah bagi jalan cerita tu.. ;p
12. Straight foward dengan I, I tak suke belit-belit..
13. Don't pampered me so much.. Cause, I takut nanti sakitkan hati you kalau I tak dapat nak buat
14. Please don't cheat on me/behind me.. maybe I memang tak tahu, tapi Allah akan membalas..
15. What goes around comes around / Karma.. remember that
16. I akan ikut apa sahaja you nak i ubah.. because I LOVE YOU
17. Aper lagi rahsia you yang I tak tahu? Boleh bagitaw I?
18. You are much prettier without all that makeup.. I like natural
19. Become good doctor, don't mess up your life..
20. Stop doing stupid thing.. etc, you know what I mean
21. Be strong, tinggal 2 years until graduate...
22. Enjoy living your life right now, as times goes by, you will miss it a lot!!
23. Lastly, I want you to know, I'm here for you..

....to be continue on your 24 birthday...


Wish you a good day on your 23rd birthday..

'Semoga Allah panjangkan umur insan yang bernama Wan Nur Shazwani, murahkan rezeki, permudahkan perjalanan hidup dia, tunjukkan jalan ketika mengalami kesusahan, sentiasa tabah menghadapi dugaan dalam hidup ini. Dan jodohkan kami dan kekal hingga akhir hayat. Amin'


'It must have been a rainy day
when you were born,
but it wasn’t really rain,
the sky was crying because
it lost his most beautiful angel…
happy birthday my love'

Saturday, November 20, 2010

To my history..



1st of all, Happy birthday to you.. Happy sweet 23..
2nd tq for all the thing that you have done for me.. really appreciate it..
Present : I & piqa beli.. dia pilih & bayar..

Teringat video-video lama yang I buat untuk you dulu.. Terkenang zaman dulu kala...
Budak-budak lagi kan.. Terharu pun ade, sedih, sangat-sangat sayang kat dia...

Nak tengok apa yang aku maksudkan, tekan bawah..

1. 21st birhtday..

2. 22nd birthday.. (takder aper pun, just gambar budak-budak kecil)


Semoga panjang umur dan murah rezeki... Moga hidup bahagia dan ceria selalu...
I will missing you.. Love you always... bye..

Tuesday, November 16, 2010

For ya...

I tujukan lagu ini untuk insan yang hubungan macam kapal nak karam.. enjoy.. best lagu ni, memang aku dah jadi kipas-susah-mati bruno mars camni..