Sunday, November 29, 2009

Late Post.... SORRY!!!

This post was dedicated to my love for her 22 birthday celebration last 21st Nov 2009..

This year, I really cant do much for her like last year.. Last year, you can click the BIG WISH BELOW and see for yourself what i have done for her. But at least i have to do something for her..

Before I usually dont buy anything that she want so much, so i decided to buy something that she really want, so I have plan to get 'the thing' that she want b4 her birthday comes..

So, I gone searching through malls, and also the internet... And on the night b4 her birthday, I have bought this thing (picture below)


*sexy ait*


Also beby, the rose plant that we bought together at IKEA, do u remember it do u, the 1st week the flower all dead but on your birthday, it already have 5 - 7 buds i think and it so beautifull... Maybe because it indicates our happy relationship that brings the flower to bloom.. 'Kalau gado jer, bunga tu ak tgk layu je.. hehe'... xcaya, cuba sape2 yg nk test cinta dia kuat ke x, buat la cmni.. tp kene bersatu perasaan dgn bunga la.. cmner tu? sendiri pk la.. ak pn susah nk ckp..


*spoil ader gmbr tayar la plak*


And lastly, for ur final present.. I already bought new car (actually downpayment by my father la, tukar kete lama dapat voucher proton tu kn, tp bulan2 ak kene bayar. nak beli sendiri xmampu). first thing i letak ialah benda yg kite sama2 dah jnji nk letak dalam kete kite tu.. ini ialah, seekor ...

*the car*


*the ugly duckling*


Because she like duck, i dunno why, asked her if u want to know, ok.. then i belilah benda ni time tgh jalan2.. comel gak benda ni, so xrugila beli.. biar la org kate mcm kete pmpuan, asal comel.. hehe.. No plat pun mmg mengancam kn.. do u now WTF stand for? Ok, dont notty2 pk lain.. tu nama pendek utk bidang yg ak ceburi dlu.. World Taekwondo Federation.. ok..xder mkna lain.. fullstop.. haha..



ok la.. Akhir kate, I nk minta maaf kt u syg klu i buat blog ni sgt2 lmbt.. dh seminggu dh.. maafkn i syg.. sgt2!!.. tgk la video ni blk.. mesti best nyer.. pengarah muda katakn, kalau ader berminat yg nk ambik utk mengarah filem korg, sila contact manager saya aka my future wife ok.. sekian..


HAPPY BIRTHDAY SAYANG

I LOVE U


p/s: bila tgk video ni balik, tringat budak2 umah ak yg best.. mis u guys.. hope to c u this weekend. thanks guy for the cooperation for the video... tq...

R.I.P

*the saga 'ferrari' 1991, thank you lots for being with me dari kecik smpi i dah besar... i will remember u always.. sob sob*

Tuesday, November 10, 2009

owh comelnya.... hehe.

Hye boys n girls..

Kembalilah ak dlm dunia blog ni selepas awek ak push2 suh tulis n mmg dh lama dh x menulis. lain plak rasanya..

Kali ni, post yg ak try nak bagi ni agak sensitip.. bukan bermaksud ak dh gatal or awek ak gatal, tp just for fun.. ni adalah hasil kerja awek ak dikala kebosanan menunggu ak balik keje, dia pg masuk ada 1 website yg bleh cantum gmbr kite n memberi gambaran gmbr anak kite.. so basically, kitaorg saje jela nk tgk cmne la muka anak kami ni kn, tp paper pn ni just gambaran, sesuatu kejadian Allah swt tentutan...jgn percaya gmbr anak2 ni gmbr anak kite masa depan, bhya.. ok.

So, dipendekkn, muka ak ni telah dicantumkn dgn gmbr awek ak dibawah dan dpt la 3 gmbr anak yg comel2 belaka.. hehe


+

=

*asal muka mcm cina ek, tp papepun tetap comel*



*nampak smart kn budak ni...*


*ni seyes mcm muka ak time kecik2 dlu (macam jela)*


*ni gmbr ak time kecik2 dlu*

Ada la kiranya muka beby2 ni sama mcm muka daddy nya.. haha, kn2.. and xlupa juga mcm muka awek ak gk.. (kng majuk plak dia kng xsbut nama dia)


So, try la dgn gmbr muka ak lain plak dan hasilnya:



Pergh, comel gler budak ni.. kecik2 dh ensem. mcm mat salleh beb.. ni mmg comel gle ni, xtipu la.. mcm ayahnya, hehe..

Itu saja la dimlm hari ni. Kepada sygku sha, thanks for the pics. I hargai sgt2.. Dan juga, peringatan kepada KAK JAMBU, jika anda membaca blog ni, jgn la sebar kepada smua STC. Karang dorg kata saya dh gatal nak kawin.. owh tidak, tidak sanggup den. This is just for fun saje. tiada niat lain..

Ok la, mau tido. besok keje la wei.. tido2.. nite2

Sunday, May 31, 2009

Proud to be Lawn Bowlers....

Cerita seorg lawn bowlers..

(cerita sebulan yg lepas kot...)

arghh.. finally.. ak dh kembali ke rumah selepas 8 hari ak bertarung untuk karnival Sukan MASUM yg diadakan di UUM, Sintok Kedah.. tp yg sbtulnya 6 ari yg memenatkn (1 ari kitaorg smpi, n 1 ari pulang ke Mlaka).. mmg kali ni, MASUM paling memenatkn bg kami, lawn bowlers..sukan lain relax jer..

*mendengar arahan dari pegawai sebelum bertolak dari Melaka ke Kedah*


Cuba pembaca *skem gler* bayangkn, bangun 5.45 pg la.then gerak g Alor Setar kul 6.30 pg, smpi gelanggang 7.30pg and stay smpi la 7 mlm( dlm period tu ader la 2 game stiap ari)... mmg penat gler..


*diambil waktu awal pagi.. org xbgn lagi, kitaorg dh gerak pg Alor Setar*


Tp xper, maybe ader hikmah dsebalik kepenatan tu.. And kali ini, stiap acara telah dijlnkn secara ikut kategori masing2.. mean bukan mcm badminton yg ikut kumpulan. kene menang 3-2 baru menang.. cmtu la.korg paham x? haha

Kali ini ak stay ngn acara yg sama bg stiap tahun penglibatan ak dlm MASUM ni.. pair n fourth.. kepada yg xtaw tntng ak sgt, ak dh main lawn bowl ni sejak dari tahun 1 dh.. tp xpernah dpt pinggat, paling kuat pn pg suku jer n sangkut kt ctu sbb byk ak seri 2-2 and dorg kira perbezaan markah n pasti kump ak kalah sbb ader acara yg kene lauk ngn opponent..

SO , kali ini ak telah berjanji kepada gf ak, kwn2 n diri ak sndri (post lepas) yg ak akan pulang dengan medal kali ni.. dan utk ini, ak berjnji akn brusaha walaupun ak akan sakit.. tiap2 ari ak tanamkn azam ni dlm diri ak.. brusaha bermatian dgn kwn2..

Team kali ni, bleh dikatakn the best team la dlm 4 tahun penglibatan ak dlm sukan ni.. smua ahli sungguh komited, ringgan tulang n rajin gler2... ak pn selesa dgn dorg walaupun ak baru knl dorg.. Team tahun ni telah disertai oleh Faiz, Azam, Heinsen, Elfizi, Syimir and ak sendri.. (5 org tu smua 1 kelas, ak sorg jer kelas lain)

*training season sbelum hari perlawanan*


Kami telah dtempatkn dlm kump yg boleh dikira maut la.. UTM, UKM, USIM, UTeM.. UTM tu pn bekas juara 2 tahun lalu, ader player state lg.. UKM, ader player M'sia and team yg dpt pg semi tahun lepas, USIM, team yg telah belanjakn byk gler bajet utk sukan lawn bowl dorg, n mempunyai player M'sia sorg.. n UTeM, team yg xder bajet langsung, bowl jer disdiakn , latihan xder coach, sndri2, player semua instant tp main bgus (ni ak admit, ak puji korg smua yg player baru2 ni, 2 minggu jer train) , and ak rasa sukan ini la yg tak diharapkn bawak pinggat dlm kontijen UTeM untuk stiap tahun.. tu psl kitaorg dilyn mcm sampah jer.. xder coach, xder jurulatih, xder pegawai nk teman.. naper dia letak UTeM skali dgn team2 ni, sbb kami ialah team underdog yg dorg pk cikai2 jer la.. underdog pn bleh gigit ok! tnggu aksi kami...

*Bincang baik pnya strategi..*


Tahun ni, berbekalkn pngalaman, kami dh susun strategi baik pnya.. Tahun ni kami mempnyai motto sndri utk mengekalkn semangat kami walaupun bertemu pemain negara.. inisiatif sndri la, dh xder coach nk nasihat..

Motto team : 'Kite sama2 makan nasi, sama2 tnggl satu negara, so aper beza nyer.. dia org Msia, kite org Msia.. 1 taraf la' ---> klu xphm mksud, pk sndiri...

Motto Heinsen : 'Hapuskn kejahatan' ---> ni paling gerun ni..

Di pendekkan cerita (laporan ni dibuat sbb nk bgtaw ader org tertentu yg cmner kepenatan kami, sbb dorg xtaw kn.. asyik ckp kitaorg xpenat jer)..



TEAM MEMBERS...

*dari kiri blakang : syimer, faiz, fizi.
dari kiri bawah : hanif (aku), acaman (manager), heinsen*

1st Day

*sbelum turun green, kene la warming up*


-bgn awal gler la, mata pn sepet jer smua.. gerak ke A.Setar (AS) kul 6.30 diiringi pegawai sukan.
-smpi ke gelanggang kul 8 sbb masih mcari2 tmpt pertandingan
-kami 6 org dtngglkn bersendirian, pegawai sukan iring kt dlm bus jer..
-6 org kami berdikari mencari haluan sndri utk mendaftar, dgr taklimat n blah2.. jeles siot tgk uni lain, ader manager and ader coach.. kitaorg. aper yg ader? (complain akn dibuat next post)
-3 ari pertama ni, acara yg di pertandingkn ialah single (faiz) n fourth (heinsen, elfizi, hanif and syimir) and azam sebagai sub aka manager xrasmi..

*salah seorg wakil UTM*


-acara bermula dgn baik, tp tbe2 ujan.. main dlm ujan smpi la lebat gle2 baru game stop.. (owh nk cite pjg, susah plak.. ak trus dgn kptusan)
- mlm pn main, smbung game yg stop time ujan tu..

RESULT.. single 1 menang, 1 klah (klhkn UTM, dklhkn UKM) ... fourth, 2 menang (klhkn UTM n UKM)...

- kul 9, baru bas smpi.. n pulang kerumah...


2nd Day

- rutin harian.. bgn awal, pg AS awal (6.30pg)
-arini ader 1 lagi perlawanan utk menentukan dpt pg suku ke x

*balingan maut style mentadak*


RESULT.. single 1 menang (klhkn USIM) n dpt pg suku akhir.. fourth 1 lg menang (klhkn USIM) n pg suku akhir gak..

-suku akhir telah dijlnkn ptg tu gak.. smua ahli kepenatan sbb dh pulun kaw2 nyer time lawan USIM sbb dorg telah berlatih lama.. so ptg tu single berjumpa dgn UiTM yg femes dlm bidang sukan, n fourth berjumpa dgn UNIMAP


RESULT.. single 1 menang (klhkn UiTM) n dpt pg separuh akhir.. fourth kecundang (ni mmg ak xpuas ati, dorg mmg nasib gle2 la bola masuk. baling ntah mana2.. tp ak anggap sbg dorg guna technical yg bgus la.. hebat2.. salahkn diri sndri, bukan org lain klu dh kalah)

xpelah.. dh kalah.. tp ak nk bgtaw, mmbr ak yg lain ttp dh buat yg terbaik.. kite dh cuba, tp nasib xder..aper bleh buat


3rd Day

- mcm biasa.. bgn awal.. lalala
- perlawanan utk single (semi final) n fourth jadi kuli jela.. angkat barang n jadi kuli.. hehe

RESULT.. single menang (klhkn UUM, ni pn budak state penang ni) dan single pg ke FINAL (diadakan hari yg ke 6)...

- blum abis lg dgn penat sokong single td.. ptg tu diadakan pulak utk kategori lain iaitu pair n triple..
- berada dlm kump yg sama mcm single n fourth...

RESULT.. pair menang (klhkn UTM) dan triple kalah (dgn UTM)...


4th Day

- bgn awal lg...
- perlawanan utk pair n triple ditruskn dlm pringkat kump

RESULT.. pair 2 menang (klhkn UKM n USIM) dan triple 1 menang 1 kalah (klhkn UKM, tp diklhkn USIM)...

*pekene tido jap, penat sgt sbb jadual game yg padat*


- so keputusan dlm kump now ni, pair dpt pg ke suku n triple kecundang awal..
- game disambung keesokan harinya


5th Day

- bgn awal lg...
- perlawanan utk pair dtruskn utk peringkat suku akhir

RESULT.. pair menang (klhkn UUM) dan dpt pg ke semi


- ptgnya dijlnkn game utk semi final plak.. n time ni sokongan kwn2 amat diperlukn sbb team yg kitaorg lawan ni byk pnyokong n ader 2 org budak wakil Msia... lawan kami ialah UPM

RESULT.. pair menang (klhkn UPM) dan dpt melangkah ke final


6th Day (the final day)

- bgn awal lg...
- arini sgt mengejutkn smua ahli2 lawn bowl... kelibat smua peserta utk sukan lain dh ader di tmpt menunggu bus (silat, hoki perempuan, rugby, takraw) dan juga kelibat pegawai sukan yg selama ni xnmpk pn bgn awal...

*pasukan pnyokong*


- smpi di AS, pegawai sukan sibuk memberi taklimat, tntng aper pencapaian kali ni.. kami pn iyakn jela.. xpernah nk speech, tbe2 ader speech.. perasaan bengkek tu mmg ader, tp tahan demi game pnya psl..
- pagi adalah game utk final single lelaki.. dan ramai la pnyokong yg dtg utk support.. mmg sengit gle game ni sbb UPM diwakili oleh pemain Msia dan UTeM diwakili Faiz yg xpernah wakil mana2 negeri pn..
-

RESULT.. single menang (klhkn UPM) dan menjuarai acara single buat pertama kalinya dlm 4 tahun penglibatan dlm sukan ini..


- ptgnya acara final untuk kategori pair plak.. kali ini ak sebagai Lead n Faiz sbg Skip.. time ni, byk sgt gangguan dari pihak2 luar.. ak mmg xske sgt la walaupun dari pihak kite sndri.. mcm pegawai sukan tu, pndi2 plak bg arahan utk kite main mcm mana padahal xdtg pn tgk kitaorg slama ni.. klu nk org respect, dtg la training skali.. baru org dgr arahan.. tp time ni mmg kitaorg abaikn trus arahan dia.. suara dia langsung kitaorg xpdulik kn.. lantak laa... bengang2...

- tumpuan mmg teganggu, tambah plak dgn keadaan ak yg dh injure (sakit belakang, otot betis n hamstring) mmg xbleh nk bg 100% performance yg dpt memuaskn ati smua org.. ak pn xpuas dgn cara balingan ak 2.. mmg xder luck la, time2 tu la ak sakit..

- Faiz pn xder semangat jer ak tgk, ak nk tolong, tp smua xmnjadi.. akhirnya, kami diklahkn walaupn try lawan smpi saat yg terakhir..


RESULT.. pair kalah (dklhkn UTM) yg kitaorg dh beat time dlm kump.. dorg belasah blk kitaorg...


*riang ria sbb dh abis game, bergurau dgn team2 lain*


*time pnyampaian hadiah silver medal, pnyala suke kitaorg yg xpernah2 dpt medal.. maklum la, pasukan underdog.. *

*Bersama team UM dan UUM..*


*ni gmbr seluruh pasukan yg mengambil bahagian.. game kali ini ak bleh ckpkn yg paling best la dlm 4 tahun ni..semua pasukan mesra jer, dlm padang jela jadi musuh.. Kira paling best n happening nyer game tahun ni.. *


*ni time kat Padang Besar. Fizi ngn ak tgh usha2 baju..*


Suasana didalam dewan time penutup MASUM 2009 ini..*


Final result, single dpt emas n pair dpt perak.. and hadiah yg paling best skali ialah.. UTeM telah merampas trofi juara keseluruhan bg kategori lelaki untuk pertama kalinya dari pnyandang juara UM yg telah 6 tahun berturut2 pgg juara keseluruhan..

*Malam penutup, dan faiz selaku kapten yg pg mgmbil piala pusingan*

*Stacy yg dtg mlm tu.. 1st time ak tgk muka dia.. selama ni dgr lagu jer..*


*team member dgn medal dan piala pusingan yg dimenangi*


*hero remaja faiz yg membawa pulang emas.. jadi glamour siot dia ni. ramai plak pmpuan lekat*

*Golden combo.. 4 tahun jadi partner utk Pair, akhirnya baru berjaya*





Kepada kawan2 lawn bowlers yg membaca blog ni, ak sgt2 berterima kasih atas kesungguhan korg, kerajinan, team work yg kuat and ak bleh ckp kn tahun ni team ni la paling best pernah ak sertai.. Korg mmg best la.. xde yg ak xpuas ati.. seyes.. rindu kt korg.. Bila nk main lagi ni? Dh geram dh tgn ni..

*bersama dgn coach xrasmi kitaorg, dia la yg byk tunjuk ajar sbb pihak universiti xnk amik sorg pn coach. xkedekut ilmu la org ckp.. trima kasih byk2 Cik Som dan Pak Ngah yg byk membantu sy selama 4 tahun ni.. Trima Kasih byk2*


*Piala pusingan yg menjadi kenangan*

One Cheer for UTeM..

Monday, May 18, 2009

Take Care syg...


Syg, sepjg bulan ni kite asyik gado jer..klu baik pn kejap jer syg... punca kite gado xlain xbukan mesti sbb i.. i yg buat hal itu ini, i yg xnk buat bnda yg mjaga hati u... hari ini, hari last i kat mlaka dan i akan berangkat ke kedah utk masum... i akan merindui u selama dua minggu ni syg, doakan i berjaya dlm pertandingan.. hope i will c u next month.. sory sgt2.. i akan nges tiap2 mlm la cmni kt kedah.. adoi.. hehe.. *ak bkn jiwang, just rindu*

jaga diri u syg ek... buat elok2 exam, gud luck.. hope i pulang ngn medal la tahun ni.. mis u syg, love u... c ya

Saturday, May 16, 2009

Main campus photoshoot...

Ni photoshoot yg telah diambil di kampus tetap UTeM, Durian Tunggal.. sajer nk amik last gmbr n budak2 ni nk uji bakat masing2 mgambil gmbr.. n nk tgk gmbr sbelum n selepas kmpus tetap ni siap.. so ni la skit gmbr yg dorg amik...

Gambar2 kenangan......
*ketua projek sedang berehat tgk itik di tasik*



*ak pn join tgk tasik gk*



*hadi tunjuk kuat angkat jeti tu la konon*



*syg, u mesti taw kn aper i buat tu*




*snyum2, ak nk amik gmbr ni*



*gacoo yg hampir jatuh, comel kn ;p*




*pizan yg xpernah tgk tiang bndera, excited lebih plak*




fajar menunjukkn sudah smpi masa untuk meninggalkn tmpt yg bakal menjadi tmpt graduasi yg pertama nnti... xsabar nk saksikn dewan besar tu siap dan kite pakai jubah konvo kn.. best...

sedih gk nk berpisah dari kwn2 n mlaka ni... dh nk keje dh.. ish2..jmpa lg kawan2 time konvo


51's Crew Forever...

Thursday, May 14, 2009

Not only me..


Ak rasa, bukan ak sorg yg gembira dgn kedatangan bulan MAY.. My mum, antara org yg gembira dgn kedtgn bulan ni.. Sbbnya? Sbb beliau menyambut 3 ari yg bermkna yg selang hanya 2 ari sahaja antara mereka... aper yg ak maksudkn, Ibu ku mnyambut Hari Ibu 10 May, Selamat Hari Ibu! Yg kedua ialah Hari ak dilahirkn, iaitu 12 May.. Tq mum, sbb menahan ak selama 9 bulan 10 ari dan selamat melahirkan ak... and yg ketiga ialah, Her Own Birthday, yes, today is her birthday!! Happy Birthday mum, dh wish dh mlm td, tp wish lg laaa....

My mum ader 3 bnda untuk dirayakan dlm bulan ni.. bg ak best, tiap2 tahun kitaorg akan sambut skali dgn tiga2 perayaan ini.. tp now ni, ak kt mlaka.. mgikuti latihan pusat untuk sukan antara univeristi (MASUM) dan xdpt nk blk umah... I will c my family in the end of this month.. Time tu bleh la kuar mkn ek.. hehe.. Kepada Azizi, gud luck bro dpt masuk matriks.. Blaja elok2. Owh and gud luck to my mum, sbb ibuku juga sedang exam now ni (degree in education program)...